Ingrid Wind | Kunstenaar | Ondernemer | Luisteraar | Fine Art

Kunst maken en beleven is in Ingrid haar jeugd de Rode Draad geworden door haar dagelijkse leven.
Vanaf de kleuterschool waren papier, potlood, plakband en schaar niet veilig voor Ingrid en dit is echt “erger” geworden nadat ze met haar ouders haar jeugd verder in Nigeria heeft doorgebracht.

De internationale school met een veelheid aan culturen en niet te vergeten de Art Class op school gegeven door de art teacher en ook nog wonen in een tropisch omgeving met op elk moment kleur en vorm beschikbaar heeft haar gevormd richting alles loslaten en uitproberen.
Elke dag leven deze inwoners hun leven en lachen ondanks af en toe lastige bestaan en daar komt mijn missie naam STRIKJE vandaan.

Elke dag moet gewoon een mooie dag kunnen zijn en lukt dit niet ga zorgen dat je dit het wel gaat doen door juist dat boek te lezen of rechtsaf i.p.v. links of bij Ingrid Wind leren dingen los te laten (Soms gewoon met zand aan de gang in een workshop)

Ingrid Wind heeft dit vrije gevoel meegenomen naar Nederland (naar de hokjes en vaak sombere nederlands cultuur).
Dit was best wennen maar Ingrid merkt dat haar kunst mensen uit deze sfeer/burn-out kan halen en dit ook haarzelf vrijheid geeft als vormgever in haar eigen ontwerpbureau Loods 19.

In haar atelier in Budel maakt Ingrid o.a. onder de naam STRIKJE collages van 14x14cm met diverse materiaal uit de aarde, verzamelingen, recycle materialen of ook bijzonder herinneringen.
Los of in een samenstelling opgehangen in een lijst of juist los en verplaatsbaar op een muur of tafel vormen ze kleine verhaaltjes maar zijn ze ook mooi om naar te kijken en te voelen!

Ingrid Wind maakt ook grotere objecten en schilderijen maar altijd uniek en gebruikt ze materialen en contrasten
Van metaal tot glas
Van klei tot kunststof
Van nieuw tot recycle en een veertje zie je ook vaak terug in haar werk.

Workshops geeft Ingrid in een fijne inspiratie volle omgeving en met een opdracht eens in je kast of door te kijken wat erin verwerkt kan worden om dingen los te laten of juist vast te maken.
Voor de workshop alvast beginnen met loskomen van je dagelijkse dingen.

Opdrachten maken zijn ook Ingrid ook heerlijk om in samenspraak met de opdrachtgever te maken.
Vele verhaaltjes en objecten staan en hangen al door Nederland en erbuiten.

Altijd uniek gemaakt 

Ingrid exposeert regelmatig in een fijne omgeving (kan ook bij iemand thuis zijn) en in haar eigen atelier/galerie in Budel.
Haar werk valt vaak onder fine art

strikje samenstelling antraciet